Værd at vide om stennedslag

Da det stort set er umuligt at undgå på et eller flere tidspunkter at få et stennedslag i sin forrude, uanset hvor god en bilist man er eller hvor forsigtigt man kører, er det mere relevant at skrive om hvad man så gør når uheldet er ude. Det er relevant fordi det er muligt at reparer nedslaget hvis det er mindre end en 2 kr. Det er betydelig nemmere og hurtigere end hvis hele ruden skal udskiftes. Uanset er det også en god ide at have en forsikring der dækker stennedslag, for nogle gange er man så uheldig at det sker flere gange i løbet af et år, men der kan også gå år imellem.

Tape bør være fast inventar

En lille rulle tape, sådan en man bruger når man skal pakke gaver ind, bør være fast inventar i enhver bil. Hvis man sætter et stykke tape over nedslaget mindskes muligheden for at nedslaget arbejder videre og bliver til en revne og så er det ikke muligt længere at få ruden repareres og skal udskiftes. Det samme gælder at køre videre i bilen. Bilens bevægelser kan også få nedslaget til at blive til en revne. Samtidig er der fare for at hele ruden splintres og man ikke kan se ud af ruden. Ikke en ønske situation imens man kører.

Reperation af forruden

Hvis nedslaget er så lille at det kan repareres starter autoværkstedet, det kunne f.eks. være et bilværksted i Aalborg, med at rense forruden grundigt. Det sikre at limen holder bedre fast. For at sikre at limen kommer ud i selv den mindste revne. Det gøres ved hjælp af et vakuum værksted. Efterfølgende tørres limen ved hjælp UV varme. Varmen fjerner også den ekstra lim, der sidder på ruden og efterlader den hel glat. Det hele tager omkring 20 min.