Undgå at købe den forkerte brugte bil

At finde en ny brugt bil kan i nogle tilfælde være lidt som at vinde i Lotto, men der er flere ting du som mulig køber kan gøre for at mindske risikoen for at gøre en dårlig handel og øge mulighederne for at gøre en god. 

Start med at lære om den biltype du gerne vil købe. Har tidligere og nuværende ejere været glade for bilen. Ville de købe den igen eller siger de ikke på vilkår. Når noget går i stykker i bilen, er det så noget der er nemt at få ordnet eller koster det en månedsløn, fordi der skal bruges mange dyre reservedele og mekanikertimer.

Lad et autoværksted undersøge bilen

Når du har udset dig den brugte bil du gerne vil købe skal du få et uvildigt autoværksted til at gennemgå den. Det kunne f.eks. være et autoværksted i Aalborg. 

Hvis han finder fejl skal de enten udbedres eller også skal du have et nedslag i prisen. Er det ikke muligt at komme forbi et autoværksted inden køb ,bør du få skrevet et forbehold ind i købsaftalen, der sikre at du kan få en mekaniker til at gå bilen efter senere. Er der ikke et forbehold, har du købt bilen som beset og kan ikke gå tilbage til sælger.

Du bør også køre en lang tur i bilen. Det skal ikke bare være en tur rundt om hjørnet. Du skal ud og køre en tur på mindst en halv time og du skal både en tur på motorvejen og en tur rundt i byen. Hvis du kun tager en tur rundt om hjørnet, er det eneste du vil lære er om bilen, vil starte når du drejer nøglen.

Er du hos en forhandler kast et blik på de andre biler der bliver solgt og se om de er i god eller dårlig stand. Ligner de skrot er der stor sandsynlighed for at det er din også.