Spar penge når du køber en brugt bil

At købe en brugt bil kan enten være en god handel eller man kan finde woodoo dukken frem fordi man har gjort en dårlig handel. Der er dog flere ting du kan gøre for at det første er tilfælde frem for det andet. Men det kræver at du sætter tid af til at undersøge markedet og den type bil du har i tankerne.

Start med at undersøge bilen på de forskellige hjemmesider der sælger brugte biler. Hvad er prisniveauet set i forhold til årstal og km. kørt. Dernæst skal du undersøge om de tidligere ejere har været glade for bilen og om de ville købe den igen. Til sidst skal du undersøge, hvilke dele der oftes går i stykker på bilen. Er det noget der nemt kan repareres eller kommer det til at koste dig en formue i reservedele.

Få undersøgt din bil på et autoværksted

Når du har en god og solid viden om den bil du overvejer at købe, skal du få et autoværksted til at undersøge den grundigt. Det kunne f.eks. være et autoværksted i Roskilde. Undersøgelser hos FDM har vist at de som udgangspunkt finder en 6-8 fejl, som bør udbedres før du køber bilen, med mindre du får et prisnedslag.

Har du ikke mulighed for at få dit autoværksted eller mekaniker til at undersøge bilen inden du køber den skal du sørge for, at der er skrevet et forbehold ind i købsaftalen. Dermed sikre du dig at din mekaniker kan se bilen efter, når du har købt den. Er der intet forbehold, har du købt bilen som beset.

Husk også at køre en lang tur i bilen og lær den at kende. Det er ikke nok blot at køre rundt om hjørnet. Det vil udelukkende fortælle dig at den kan starte, når nøglen drejes om.