Sådan får du styr på dit bådudstyr inden søsætning

Hvis du står og skal med familien på sejlerferie hele juli, så kræver det en del planlægning. For det første så skal man have pakket rimelig let i forhold til personlige ejendele og tøj. Der er ikke alverdens plads på de fleste både, medmindre i selvfølgelig har en kæmpe båd – så er det ingen problem. Derudover skal man have styr på alt det bådudstyr man skal have med ombord. Bådudstyr er et vidt begreb og dækker over rigtig mange ting. Det kan være alt fra redningsvest til navigation til batterier. Det er egentlig bare alt det udstyr man vil kunne få brug for på båden. Det der er vigtigt, er at man har alt det bådudstyr med, som man forestiller sig at man måske vil få brug for. Der er bådudstyr der er lækkert at have med og så er der bådudstyr man bare skal have med.

Skab et overblik over bådudstyr ved hjælp af lister

Som du nok allerede kan fornemme, så kræver det lidt et overblik, hvis man skal sikrer sig at man har alt det bådudstyr med man skal bruge. Derfor kan det for mange være en rigtig god idé at lave en liste og starte fra en ende af. Simpelthen bare skrive ned alt hvad man kan komme i tanke om at man får brug for på båden – og husk! Hellere for meget bådudstyr end for lidt. Man må aldrig befinde sig midt ude på havet og mangle noget afgørende udstyr, fordi man har glemt det. Der kan altid ske uheld og opstå situationer, men det skal helst ikke være fordi man ikke har forberedt sig ordentligt. 

Især når man har hele familien med ombord, så er det super vigtigt at man ikke skal bekymrer sig om sikkerheden nu også er god nok. Sikkerheden skal altid være første prioritet og så tager man alt andet derefter. Det kan sammenlignes lidt med en bil eller et fly, der sætter man sig heller ikke bare ind og kører afsted, hvis man har en følelse af at man mangler noget eller ikke har tjekket tingene ordentligt efter. Så altid tjek en ekstra gang og lav lange lister, så glemmer man ikke noget!