Lad en mekaniker gennemgå din bil før køb

Selvom du intet ved om biler udover at du kan køre den fra A til B er der stadig flere ting du kan gøre for at undgå at blive taget ved næsen hvis du har planer om at købe en ny brugt bil. Du behøver heller ikke tage en uddannelse som mekaniker. Du skal blot få en mekaniker til at gennemgå den inden køb.

Det kunne f.eks. være https://www.steentoftauto.dk/. Er det ikke muligt så er det næstbedste at få skrevet et forbehold ind i købsaftalen at bilen skal ses efter af en mekaniker og fejl skal betales af sælger. 

Læs op på din bil

Inden du kommer så langt som at få en mekaniker til at gennemgå bilen er det en god ide at lære mere om bilen. Find ud af hvad prisniveauet er på forskellige årgange og ud fra hvor langt de har kørt. Hvor går de typisk i stykker. Er det noget der nemt kan ordnes uden at du skal pantsætte alle dine ejendele eller skal der bruges dyre reservedele og du kommer på fornavn med din mekaniker. Er det sidste tilfældet, bør du overveje at finde en anden type bil. 

Er du på besøg hos en forhandler, er det altid godt at kaste et blik på de andre biler der er til salg. Ser de ud til at være gode og velholdte biler er der en stor sandsynlighed for at din bil også er det. Ligner de derimod noget der burde være kørt til skrot er der ligeledes en stor sandsynlighed for at der høre din bil også til. 

Kør også en tur i bilen og lær den at kende. Det skal være en god lang tur på en halvtimes tid og skal indeholde en tur på motorvejen og bykørsel. Det er ikke nok at du blot tager en tur rundt om hjørnet. Gør du det lære du blot at bilen starter.