Kender du de mange myter om en Volvo?

Det er lidt sjovt at tænke på, at vores søsterfolk i Sverige i næsten ethundrede år har været producenter af biler, og det er endda ikke bare med en bestemt type af biler, for de har faktisk lavet flere.

Der kan nævnes Saab, men som du nok kan gætte, så skal vi i denne artikel kigge nærmere på Volvo.

Det er svært at forklare, hvorfor Danmark har sovet i timen på denne front, når man tænker på, at i både Storbritannien og Tyskland, der som bekendt omgiver os med lande, har de stolte traditioner for at producere biler og være arnesteder for disse.

Selvfølgelig er der blevet udliciteret en del sidenhen, og nogle fabrikker laver dem i udlandet endda, men hovedsæderne er stadig i de respektive lande, hvor man sørger for, at bilerne kommer fra tegnebrættet til fabrik og videre til kunderne, så man blandt andet kan købe en Volvo i Glostrup.

Danmark har da forsøgt sig med bil-skabning før da, men vi er ofte løbet ind i problemer, hvor vi kan fremhæve det famøse eksempel med, at vi forsøgte at lave en el-bil for flere år siden, der kiksede gevaldigt og i nyere tid er blevet omdrejningspunktet i den dansk komediefilm om denne fadæse.

Men måske kommer vi efter denne begynderstart.

Men tilbage til Volvoen kan vi se på, hvad vi tænker om Sverige generelt.

Vi ser jo som regel på det som et søster-folk, vi er nært beslægtede med, så vi vil virkelig gerne hævde os og vise, vi er bedre end dem på alle fronter.

Derfor taler vi gerne nedladende om dem med alt, hvad de laver, men meget af det er ment med et glimt i øjet, hvor når man ser på den mest sejlivede myte om en Volvo, så er den faktisk sand.

En Volvo er virkelig sikker og holdbar, så om ikke andet kan man da vælge denne biltype efter dette princip.