Hvordan foregår en undervognsbehandling?

Kort fortalt så er en undervognsbehandling en effektiv måde at rustbeskytte din bil på. Og det er ikke uvæsentligt at man får behandling undervognen. Rust kan nemlig være med til at svække det stål, som bil er lavet af – og det ønsker ingen naturligvis, da det er med til at slide din bil hurtigere op. Derudover så er rust også med til at svække sikkerheden, når du kører, der er derfor alle gode grunde til at få foretaget en undervognsbehandling. Men hvordan foregår en undervognsbehandling helt præcis? 

Sådan foregår en undervognsbehandling

Ved en undervognsbehandling er man inde og afmontere hjul, inderskærme med mere. Herefter skal undervognen have en afrensning. Her bruger man en højtryksrenser med 45 grader varmt vand. På den måde er man med til at opløse og fjerne salt og diverse fedtstoffer. Herefter skal undervognen have en tørring med 60 grader varm luft. Efter dette stadie bliver alle hulrum med et tyndt ML-produkt. Undervognen er herefter klar til at man manuel kan skrabe diverse rustdannelser m.m. af.

Næste skridt er behandling af bilens bund i tre forskellige trin. I første trin påføres det tynde ML-produkt. Næste trin er et lidt tykkere produkt, som hærder og har en lang holdbarhed. Sidst skal der påføres et metalarmeret slidlag. 

Bilen er nu klar til at få monteret kantlister, som får et rustbeskyttende lag på, når de monteres. Diverse borehuller får tilført zinkstøv-pasta før de forsegles med en gummiprof. 

Bilen er nu klar. 

Med andre ord, så er det altså en proces, som kræver den helt rette ekspertise og know-how. Det kan derfor også svare sig at finde det helt rette firma til opgaven.

Ønsker du en undervognsbehandling i Struer?

Et af de firma du kan kontakte er Struer Undervognscenter. De har god erfaring med netop denne type behandlinger af din bil. Du kan derfor trygt overlade arbejdet til dem, hvis du ønsker en undervognsbehandling i Struer eller om egn.