De frustrende stenslag på bilens forrude

Udover at man bliver noget så forskrækket når og ikke hvis man oplever et stenslag er det noget af det mest frustrerende man kan opleve som bilist. Det er nogenlunde på samme niveau som når man kommer ud til en bil, forsinket selvfølgelig, og ser at der har været frost og sne i løbet af natten eller at man har et flat dæk og bliver nød til at finde en anden måde at komme på arbejde.

Det frustrerende ud over forskrækkelsen er at det er næsten umuligt at undgå. Nogle gange sker det et par gange lige efter hinanden og andre gange går der år i mellem.

Udskiftning kontra reparation

Det er langt nemmere at få en rude repareret end at få den udskiftning. En reparation tager omkring 15 min. og en udskiftning kan især på nyere biler nemt tage 2 dage. Først skal der en reservedel hjem. Husk det er vigtigt at den skal være en original, da du ellers risikere at din bil falder i værdi og det kan blive værre at sælge den. Det skyldes at der er langt mere elektronik i bilen og derfor er det mere tidskrævende. Derudover skal ruden have tid til at tørre for det er sikkert at køre i den. Du kan læse mere her https://www.lj-auto.dk/.

Husk at undersøge om din bilforsikring dækker. Mange gør men ikke alle.

En reparation er meget nemmere, hurtigere og billigere. Det tager omkring 15 min. for en mekaniker at lave en forrude. For at den kan laves er det nødvendigt at stenslaget er mindre end en 2 kr. 

Først vaskes ruden så den er hel ren. Det er med til at den efterfølgende lim sidder bedre fast. Limen bliver ved hjælp af et vaccum værktøj spredt ud i hele revnen. UV varme sikre derefter at limen tørre og den overskydende lim bliver fjerne. Efterfølgende er ruden så god som ny.